Hydr8 Atleet in de Spotlight: Ymran Djavatkhanov

Hydr8 Atleet in de Spotlight: Ymran Djavatkhanov

Ymran is voor velen zeker geen onbekende als het aankomt op Crossfit wedstrijden! Hij is de persoon waarvan je al voor de start van de wedstrijd start, dat je hoogstwaarschijnlijk voor de tweede plaats gaat meedoen! Naast zijn leven als atleet kan je hem ook terugvinden als Coach in Binks Base waar hij mensen naar een hoger niveau brengt met zijn coaching. Neem hierbij nog zijn mega toegankelijke persoonlijkheid en je hebt een killer combinatie! We zijn dan ook super blij om hem als Hydr8 atleet mogen verwelkomen!

Kan je ons wat meer vertellen over je achtergrond? Vooral sport gerelateerd dan.

Ymran: Ik sport eigenlijk echt al heel mijn leven. Vanaf dat ik 4 jaar oud was, was ik al bezig met worstelen. Je moet weten dat dit echt de nationale sport is in Rusland, het land waar ik oorspronkelijk ook afkomstig van ben. Toen ik naar België kwam was dit hier niet echt bekend, dus ben ik Judo gaan doen. Judo zelf heb ik iets meer dan 12 jaar lang beoefend. Toen ik verder ging studeren aan de Hogeschool ben ik hier uiteindelijk mee gestopt en zo beetje bij beetje Crossfit leren ontdekken. Tussendoor ben ik ook wel wat meer naar weightlifting geëvolueerd en dit is ook de reden waarom mijn lifts redelijk goed zijn. Maar uiteindelijk ben ik wel helemaal terug naar Crossfit getrokken.

Oké! Heel cool hoe je verschillende sportdisciplines onder de knie hebt! Momenteel geef je zelf ook coaching in Binks Base. Hoe ben je hier terechtgekomen?

Ymran: Ja klopt! Bij Binks Base ben ik één van de drie coaches. Ik probeer het voor iedereen echt zo fijn mogelijk te maken. Crossfit heeft verschillende disciplines en het wil natuurlijk niet zeggen omdat ik persoonlijk een bepaald aspect leuk vind dat iedereen dat ook vindt. Als coach probeer ik echt het grotere geheel mee te geven aan de mensen waaraan ik les geef. Binnen Crossfit is het belangrijk dat je van elke discipline iets kan en dit probeer ik ook echt mee te geven.

Ben je in je dagelijks leven dan ook sterk met voeding bezig?

Ymran: Om eerlijk te zijn eet ik niet echt in functie van de sport. Nu een aantal jaren geleden heb ik weleens een strikt dieet gevolgd. Dit was toen ik aan het Belgisch Kampioenschap Gewichtheffen deelnam. Hier wilde ik een Belgisch record breken en moest toen met mijn gewicht zakken naar de -81KG categorie. Om dit record te breken volgde ik natuurlijk wel een gestructureerd dieet. Maar nu in het algemeen doe ik dit niet echt. 

Dit is vooral gekomen doordat ik in gesprek was met een andere coach die me vroeg of ik dit dieet voor de rest van mijn leven kon volhouden. Ik antwoordde met “eigenlijk niet”. En toen gaf die me aan dat ik beter kleine dingen elke dag kon doen in plaats van een leven lang elke dag me erdoor te moeten sleuren om me toch maar aan mijn dieet te houden. En deze manier werkt voor mij gewoon het beste! We moeten eerlijk zijn dat het maken van foodpreps echt wel een beetje afzien is. Er zijn maar enkelingen die dit echt voor de rest van hun leven kunnen volhouden. 

Zorg je wel dat je eiwitinname voldoende hoog is om van je trainingen te herstellen?

Ymran: Ja, dit wel echt! Ik zorg dat ik het dubbele van mijn gewicht in eiwitten elke dag eet. Momenteel weeg ik 85kg dus ik zit dagelijks op een 190 gram eiwitten. Tegen de avond probeer ik ook niet veel suikers meer te eten om zo mijn slaap te bevorderen. Het zijn kleine dingen die ik doe om zo toch het beste uit mijn voeding te halen. Nu moet je wel weten dat als ik door vrienden uitgenodigd wordt voor een BBQ, ik dan niet persé let op wat ik eet.

Ben je naast voeding ook bezig met supplementen?

Ymran: Ja, ik neem wel de belangrijkste zaken zoals Vitamine D, Omega 3 en uiteraard elektrolyten! Je kan hier natuurlijk echt heel ver in gaan en dat kost je dan ook echt een fortuin, maar ik neem vooral de basics. Elektrolyten zijn voor mij echt wel het belangrijkste!

Je bent nu Hydr8- Atleet! Hoe sta je hier tegenover en waarom ben je mee in ons verhaal gestapt?

Ymran: Ik nam reeds elektrolyten en was al weg in het verhaal en de voordelen van elektrolyten. Maar toen ik zag dat jullie een Belgisch bedrijf zijn en er voordien reeds contact is geweest, was ik al snel helemaal weg van Hydr8. Ik kan echt wel zeggen dat ik volledig achter Hydr8 sta! Het was voor mij dan ook een no-brainer om Hydr8 atleet te worden toen jullie me de vraag stelden.

Waar zie je Hydr8 binnen 5 jaar?

Ymran: Natuurlijk een moeilijke vraag maar ik hoop echt dat jullie dan op hetzelfde niveau staan hier in Europa zoals een LMNT in Amerika. Want jullie product is echt goed en lekker van smaak. Het heeft voor mij echt alles wat een elektrolyten product moet hebben en ben er dan ook van overtuigd dat jullie over 5 jaar echt ver gaan staan als bedrijf! Ik hoop trouwens echt dat er binnenkort ook een Limoen of Citrus smaak uitkomt! De huidige Blueberry smaak en vooral de nieuwe smaak die gelanceerd gaat worden, vind ik persoonlijk echt top!

 

 

Schrijf een commentaar

Alle commentaren worden eerst beoordeeld voor publicatie

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Gratis verzending

Gratis verzending vanaf €50
in België en Nederland.